Romaner

Astelle, 2019
122 300 ord, 499 sidor

”Vad vill du bli när du blir stor?” frågade den studie- och yrkes­vägledande guden.

”Jag ska bli den elaka drottningen i ett sagoland”, svarade den lilla flickan med kastanjebrunt hår. ”Och jag ska bli den mäktigaste och vackraste av dem alla.”

”Måste du verkligen vara elak?”

”Bara innerst inne”, svarade flickan och petade förstrött runt med fötterna. ”Och jag ska försöka att alltid vara snäll mot mig själv.”

”Ok, det låter som en rimlig plan”, sa guden och tog upp sitt papper med stödanteckningar. ”Du kan inte tänka dig att jobba inom vården istället?”

”Jo, jag kanske provar det också. Kan jag få gå nu? Jag vet att du egentligen inte finns.”

”Men Eldens gudinna och Tidens gud finns. Och Döden.”

”Är han inom vårdsektorn?”

”Jag tror det, men vad vet jag? Jag finns ju inte”, svarade guden som började bli suddig i kanterna.

”Försvinn!”

”Men då kan vi ju inte ha haft den här diskussionen”, sa skuggan av en gud som aldrig funnits i ett samtal som aldrig ägde rum i Astelles långa och händelserika liv.


Bödelns svärd, 2018
43 200 ord, 157 sidor

Att vara bödel i Nardus huvudstad Spinnah är ett uppdrag som gått i arv inom Fabiennes släkt i närmare 900 år. Bödelns svärd är långt äldre än så och lär ha smitts i samma eld som Dödens lie. Svärdet är magiskt, vilket gör det svårt att använda i orättmätiga syften – något som domare Grambaud blir varse. Men han kommer på en lösning som sätter hela landets maktelit i fara.
Denna pluttbok utspelar sig 25 år före det att händelserna i Genom Dödens port tar sin början och några år efter att Astelle slutar.


Genom Dödens port, 2017
51 800 ord, 180 sidor

Många undrar vad som händer när man dör – något som är helt uppenbart för de 40 själavårdare som arbetar i Dödens port. Men när den onde trollkarlen Adgoer av Schiham blir mördad går något hemskt fel och han återföds fullt medveten om sitt tidigare liv. Han tar hjälp av Mörkrets furste för att utkräva sin hämnd och vinna tillbaka sin son. Vägen dit är lång och farofylld.

Samtidigt växer den godmodiga bondflickan Doria upp och blir överraskande kallad till inskrivning vid det Kungliga Institutet för Magistudier. Utan vetskap blir hon en bricka i kampen mellan världens mäktigaste magiker.